PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Opposites

donderdag 9 mei 2013Ancienne Belgique Brussel

The

Het was drie jaar wachten op een nieuwe plaat van Willem de Bruin en Twan van Steenhoven, ofwel The Opposites. De twee Amsterdammers hebben lekker chill hun tijd genomen, stelden de nieuwe plaat “Slapeloze nachten” uit en dus verschoof ook het optreden in de AB Box naar mei. Als we kijken naar de reactie van het publiek blijkt Nederhop het best in combinatie met hardcore. The Opposites misten hun start in de AB. Het feestje kwam voor hun doen tamelijk laat op gang.

Dat komt omdat het duo opende met maar liefst 5 nieuwe songs, die wat meanderden in een midtempo en waarbij de lyrics soms zagerig aanvoelden. Laserstralen die weerkaatsen op een zilverkleurig doodshoofd houden ons bij de les. Maar verder boeien de songs maar matig, ook al komt er een solo op elektrische gitaar in “Rollende steen” voor. Adje komt er bij voor Blam Blam. Erg vroeg is dat in een set om dan al een guest erbij te halen. Vreemde keuze. Bindteksten als “Laat je horen voor jezelf!” en “Zijn jullie blij ons weer te zien? Kom naar voren!” houden het publiek warm maar het is pas bij “Hey DJ” dat het zich voor het eerst volledig overgeeft. Van rechts naar links dansen en de “hele tent naar de tering laten gaan”: de fans van Nederhop springen elkaar tegemoet wanneer beiden het teken geven.

Opnieuw valt het partygevoel stil bij “Sukkel voor de liefde”, ook dit is een midtemposong die over eenzaamheid gaat en het missen van je ex. “Me Nikes” brengen daar terug verandering in en via “Slapeloze nachten” waarbij we de eerste meisjes op de schouders van hun lief zien kruipen is de sfeer definitief gezet. Clappings op de track nemen de fans graag mee over door live in de handen te klappen. Naadloos wordt zo de overgang gemaakt naar die andere stevige Oppositesklassieker “Licht uit” waar een streep Insomnia van Faithless in zit.

De Bruin en van Steenhoven gebruiken dan nog enkel de gekende Oppositesingrediënten uit hun vorige shows. De hardcoreversie van Coone sluipt in het optreden, ze proberen om te wandelen op de handen van het publiek, om niet veel later te crowdsurfen. Verderop scandeert iedereen luidkeels “ey, ey, ey” mee. “Broodje Bakpao” en ”I like it loud” van Marshall Masters blijken nog steeds het ideale huwelijk.

The Opposites bouwden dus een fijn feestje in de AB Box dat weliswaar wel erg hard leek op hun vorige sets. Voor de zomerfestivals – The Opposites staat onder andere op Pinkpop, Indian Summer Festival, Rock Zottegem en Suikerrock - hebben de twee nog werk: de party kwam namelijk veel te traag op gang. Op “Hey DJ” en “Slapeloze nachten” na werken de meeste nieuwe songs (nog) onvoldoende. Dat er geen hit op dit album staat van het kaliber “Broodje bakpao” of “Licht uit” is ondertussen wel duidelijk. Zit Nederhop in het (creatieve) slop?

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Droom, denk, doe
  2. Rollende steen ft Spasmatic
  3. Belle Hélène
  4. Blam Blam ft Adje
  5. Low Key
  6. Succes / Voor altijd / Duif op de dam
  7. Hey DJ
  8. Ga je lekker
  9. Crazy zin in
  10. Sukkel voor de liefde
  11. Fok anything
  12. Geen klasse, geen stijl
  13. Me Nikes
  14. Slapeloze nachten / Licht uit / Insomnia
  15. Afrika
  16. Dom Lomp & Famous
  17. Ey, ey, ey
  18. Broodje Bakpao / I like it loud (Marshall Masters)
  19. Thunder / Licht uit (Coone remix)


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter